Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Bourání mostu

15. června 2023

TÁBOR: Bourání mostu

Dálnice D3 u Tábora bude část víkendu kvůli bourání mostu neprůjezdná.

Od pondělí 12. června 2023 spustila stavební firma M-Silnice demontáž a následnou výstavbu mostu nad dálnicí D3 v lokalitě táborské příměstské části Záluží. Jedná se o investici Jihočeského kraje, která si vyžádala úplnou obousměrnou uzavírku silnice II/137 v místě mostu.

Platí to i pro pěší i cyklisty, kteří se na most nedostanou. Uzavírka potrvá prakticky až do konce listopadu 2023. Náklady na novou mostní konstrukci mají být 59 milionů korun.

Město Tábor opakovaně informuje motoristickou veřejnost, že kvůli demolici původního mostu v Táboře-Záluží bude dálnice D3 v sobotu 17. června od 19.00 hodin až do neděle 18. června do 09.00 hodin v dané lokalitě neprůjezdná. Uzavírka dálnice D3 potrvá pouze 14 hodin. Objížďky povedou po silnicích I/19, I/3 a II/123. Do konce srpna pak budou pod zálužským mostem menší dálniční omezení, kdy motoristé pojedou vždy jedním pruhem v každém směru.

Uzavírka mostu v Záluží přinesla podstatné změny do autobusové dopravy: linkové i MHD. Autobusové spoje na cestě od Tábora odbočují před zavřeným mostem doprava, jedou směrem ke Školnímu statku, ale zahnou hned doleva na sousední most v lokalitě Nad Rybníčky a pokračují velmi úzkou silničkou do Záluží. Stejnou komunikaci používají na cestě směrem do Tábora. Uvnitř Záluží naproti stacionáři Klíček vznikla náhradní autobusová zastávka.

Ačkoliv dopravní značení jasně říká, že tato objízdná trasa je určena pouze autobusům a vozidlům stavby, panuje zde velká nekázeň. Úzkou silničku hojně využívají zejména místní řidiči osobních aut, kteří kromě porušení zákazu vjezdu riskují, že na objížďce potkají autobus a nenajdou místo, kde se vzájemně vyhnou. Namátkově se tu objevují policejní kontroly. Oficiální objízdné trasy vedou severovýchodně od uzavírky (přes Čekanice, Hlinici, resp. přes Dobronice u Chýnova na silnici I/19).

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum