Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



TÁBOR: Stromy v ulici Čsl. armády

6. února 2022

TÁBOR: Stromy v ulici Čsl. armády

V ulici Čsl. armády nahradí staré a poškozené stromy nová výsadba.

Zastupitelstvo města Tábora 31. ledna 2022 schválilo přidělení 11 milionů korun na opravu chodníků a obnovu veřejné zeleně v ulici Čsl. armády. Tato akce byla původně zařazena do schváleného rozpočtu na rok 2022, ale ve velmi omezeném rozsahu. Posílením dojde k ucelené realizaci.

Během prací letos nahradí staré a poškozené stromy na východní straně ulice od Písecké křižovatky po křižovatku s ulicí Kvapilova nová výsadba. Město Tábor - jako obec s rozšířenou působností - povolilo pokácet celkem 15 kusů javorů mléče a 1 kus trnovníku akátu. Zároveň však uložilo náhradní výsadbu 13 kusů dubu letního. Pro výsadbu budou použity alejové stromy o obvodu kmínku v jednom metru nad zemí minimálně 12 až 14 centimetrů s kořenovým balem nebo v kontejneru.

Zásah do současných dřevin je podle stanoviska městského Odboru životního prostředí nutný ze zdravotních, pěstebních a bezpečnostních důvodů a zejména z důvodu konfliktu se stavbou. Výškové změny terénu neumožňují stromy zachovat. Zdravotní stav stromů je dlouhodobě zhoršený. Stromy trpí typickými negativními projevy stárnutí (vyhnívání založení koruny, rozvoj hniloby, tvorba dutin, vylamování silných větví). Z estetického hlediska se jedná o dřeviny nízké kvality, na kterých se projevilo prosychání, počínající rozpad korun a nevhodné stanovištní podmínky. Odstranění stávajících dřevin a jejich nahrazení novými stromy je jeví jako nejvhodnější řešení.

Zdroj: Město Tábor.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum