Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



TÁBOR: Pumptracková dráha

5. února 2022

TÁBOR: Pumptracková dráha

V areálu Komora letos vznikne pumptracková dráha.

V sousedství skateparku na hřišti vedle areálu Komora na sídlišti Nad Lužnicí zrealizují nejpozději do konce tohoto roku Tělovýchovná zařízení města Tábora (TZMT) projekt pumptrackové dráhy.

Co je pumptrack? Je to speciální dráha, která umožní jízdu na horském kole, bruslích, skateboardu, koloběžce. Pro přiblížení neodborníkům se jedná o jakousi vlnovou asfaltovou dráhu s množstvím kopečků, hopů a přejezdů, která kromě zábavy učí uživatele technice jízdy, rovnováze a někdy i jak správně padat.

Jak píše server www.kolopro.cz, trať je uzpůsobena tak, aby ji jezdec zdolal bez nutnosti šlapání jen na základě přenášení váhy na přední či zadní kolo. K udržení rychlosti pomáhají právě zmiňované klopené zatáčky či boule.

Zastupitelstvo město Tábora schválilo 31. ledna 2022 poskytnutí investiční individuální dotace TZMT na výstavbu dráhy ve výši 3,06 mil. Kč.

Radní města už loni v prosinci schválili výsledek výběrového řízení na dodavatele této investice. Zakázku získala společnost MAROSANA WORXXX z Prahy. V ideálním případě dráha vznikne do září.

Investiční dotace obsahuje cenu díla a náklady na technický dozor stavebníka. V rámci stavby bude společnost TZMT najímat technický dozor stavebníka pro zajištění kvality díla, kontrolu investičních nákladů a vedení kontrolních dnů stavby. Předpokládaná cena za tyto služby je 56 tis. Kč bez DPH.

Město Tábor v loňském roce otevřelo jinou atrakci: singltrekovou dráhu, což je přírodní cyklostezka určená primárně pro horská kola. V Táboře se nacházejí dva okruhy v lesoparku Pintovka za Švehlovým mostem přes řeku Lužnici.

Zdroj: Město Tábor.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum