Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



TÁBOR: Přívětivý úřad 2022

13. září 2022

TÁBOR: Přívětivý úřad 2022

Tábor se stal znovu Nejpřívětivějším městským úřadem Jihočeského kraje za rok 2022. Ministerstvo vnitra ČR uspořádalo v roce 2022 už 7. ročník motivační soutěže Přívětivý úřad. Úřady obcí s rozšířenou působností a úřady městských částí Prahy 1-22 se v ní utkaly o titul nejvíce přívětivého úřadu kraje i republiky. V Jihočeském kraji zvítězil Tábor před Vimperkem a Českým Krumlovem.

Tábor obhájil krajské prvenství z roku 2021, v roce 2020 byl bronzový. Tábor se od roku 2016 umísťuje každoročně na prvních třech pozicích v jižních Čechách. V celostátním kole letos zvítězil Kolín před Libercem a Znojmem.

V tomto ročníku se soutěže zúčastnilo 125 obcí s rozšířenou působností, což představuje 55 % ze všech. Soutěž mapuje kvalitu „proklientského“ přístupu úřadů. Sleduje míru online řešení agend, dostupnost služeb pro občany, otevřenost radnic, úroveň komunikace nebo například rozvinutost participace občanů na věcech veřejných.

K vyhlášení nejpřívětivějších úřadů došlo ve středu 7. září 2022 v pražském Muzeu Policie ČR. Za Tábor si cenu převzal tajemník městského úřadu Lubomír Šrámek, který zdůraznil význam ocenění. „Je to důležité potvrzení toho, že máme dobře nastavené procesy, že máme úřad zaměřen, aby občané měli co největší komfort v poskytování služeb v našich agendách,“ uvedl.

Soutěž je objektivní, obsahuje 80 kritérií, která mj. hodnotí dostupnost služeb, komfort, elektronizaci veřejné správy. „Každý úřad má jasně daná kritéria, podle kterých je posuzován. Data jsou výsledkově relevantní, nejde o žádný subjektivní pocit komisařů,“ uvedl Lubomír Šrámek, který vyzdvihl vyrovnanost táborských služeb. „Snažíme se trefit do přání občanů, co je pro ně přívětivé, aby si šli na úřad vyřídit službu s tím, že u toho mají co největší komfort a netrávili na úřadu příliš mnoho času,“ sdělil tajemník Lubomír Šrámek. „Závěrem chci poděkovat všem kolegům na úřadu. Tento titul je jejich obrovská zásluha. Děkuji i politickému vedení města, protože bez spolupráce úřadu s vedením by nešlo dosáhnout takového výsledku.“

Zdroj: Město Tábor.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum