Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



TÁBOR: Pod Tržním náměstím

17. července 2022

TÁBOR: Pod Tržním náměstím

Město Tábor předpokládá, že komunikaci Pod Tržním náměstím pustí do provozu 2. srpna.

Stavební úpravy prudce klesající ulice Pod Tržním náměstím, která vede z Tržního náměstí do ulice Jordánská, pomalu končí. Investice za konečnou cenu necelých 16 mil. Kč nabrala zpoždění, které má však objektivní důvody.

Původně mělo být hotovo loni na podzim za 11,75 mil. Kč. Smlouva o dílo, které se ukázalo stavebně velmi složité, obsahuje několik dodatků.

Stavební firma HES dílo dokončí do pátku 22. 7. 2022, na úterý 2. 8. 2022 je naplánována kolaudace. „Když to všechno klapne, chtěli bychom ještě ten den spustit provoz,“ uvedl starosta Štěpán Pavlík.

Zdržení způsobily mj. archeologické vykopávky, kdy se v místě stavby našly kosterní ostatky (zřejmě švédských dobyvatelů ze 17. století), dále bylo třeba naprojektovat stabilizaci zdejší kapličky, která stojí částečně ve skále a částečně v opěrné zdi. Město se rozhodlo, že tuto památku nákladem půl mil. Kč zachrání.

Největší stavebně-technické komplikace se týkaly výstavby nové opěrné zdi. Statik původně předpokládal řešení, která se reálně ukázalo ve zvětralé zemině jako nevhodné a projekt se musel předělat na systém tzv. Chaudyho desky, která je „žebry“ zalomená do stávajícího svahu, aby byl dostatečně stabilní. Přeprojektování trvalo týdny až měsíce.

Aktuálně je hotov asfalt na spodní cestě směrem k Housovu mlýnu, je hotova opěrná zeď, stabilizace kapličky, dokončuje se dláždění komunikace.

Zdroj: Město Tábor.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum