Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Obnovený povrch oválu

8. listopadu 2022

TÁBOR: Obnovený povrch oválu

Obnovený povrch atletického oválu stadionu Mír už slouží sportovcům. Venkovní atletická sezona sice skončila, ale během klimaticky příznivého měsíce října stačili atleti prověřit obnovený povrch městského atletického oválu stadionu Míru v Táboře.

Jak uvedl jednatel společnosti Tělovýchovná zařízení města Tábora (TZMT) Jan Benda, obnova povrchu atletického oválu a tím v zásadě modernizace celého areálu Mír byla završena koncem září. „Nová hala, opravená tribuna i okolí a nový povrch tvoří universální moderní sportovní komplex. V rámci obnovy povrchu byly nově i instalovány optické a elektrické rozvody, které zajišťují atletickému oválu nejvyšší technický standard pro pořádání velkých akcí. Vše je svedeno do režie, aby rozhodčí a organizátoři měli přehled a vše na jednom místě. Zároveň je možné vše využít a ovládat i venku ve zjednodušené formě pro školní či menší závody,“ sdělil jednatel TZMT. Takovými „menšími“ závody se v říjnu staly krajské kolo Středoškolského atletického poháru a Dětská atletická liga, která byla věnována stoletému výročí narození manželů Zátopkových. Většími „zatěžkávacími zkouškami“ areál projde v roce 2023, kdy se tu uskuteční důležité atletické akce: Velká cena Tábora a Mistrovství ČR. Šampionát se do Tábora vrátí po sedmi letech a konat se tu bude už počtvrté.

Pro kompletní dotažení všech detailů ještě TZMT plánuje v areálu úpravu garáží na zázemí pro sportovce, kteří využívající venkovní sportoviště - atletický ovál a fotbalové hřiště. Zázemí jim nyní poskytuje novostavba haly Mír, která je vzhledem k množství vnitřních sportovišť kapacitně na limitu.

Rekonstrukce povrchů sektorů pro technické disciplíny a atletického oválu na Stadionu Mír byla díky finanční podpoře Národní sportovní agentury ve výši 4,7 mil. Kč zahájena letos na jaře. Jak vysvětlila vedoucí městského Odboru investic a strukturálních fondů Eliška Pospíšilová, šlo o zásadní obnovu, která umožní pořádání mezinárodních mítinků. Spolu s povrchem atletického oválu jsou nové sektory pro skok o tyči, do dálky, trojskok a skok do výšky, hod oštěpem a vrh koulí. Provedení tzv. retopingu, kdy se na původní povrch nanesla finální vrstva polyuretanu se speciálním granulátem, předcházela částečná obnova konstrukčních vrstev a pokládka propustných asfaltů v sektorech. Obnovou prošla i elektroinstalace. Zhotovitel stavby, společnost SWIETELSKY stavební s.r.o., dokončila stavbu s náklady 15 413 193 Kč s DPH. Celý areál s novou sportovní halou je nyní moderním a víceúčelovým zařízením hojně využívaný mnoha sportovními subjekty.

Zdroj: Město Tábor.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum