Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Motorová stříkačka

11. prosince 2022

TÁBOR: Motorová stříkačka

Město Tábor pořídilo novou přenosnou motorovou stříkačku pro Sbor dobrovolných hasičů.

Radní Tábora schválili nákup nové přenosné motorové stříkačky pro jednotku Sboru dobrovolných hasičů (JSDH) města. Dosavadní požární stříkačka byla z roku 1990 a došlo na ní k závadě pod hlavou motoru při taktickém cvičení na Žižkově náměstí listopadu 2022, kdy profesionální hasiči ve spolupráci s dobrovolnými nacvičovali tzv. dálkovou dopravu vody z prostoru sádek pod hrází Jordánu až na historické Žižkovo náměstí.

„Přenosná stříkačka právě u tohoto cvičení dosloužila. Oprava zastaralého typu by dosahovala částky, za kterou dnes lze pořídit zařízení nové. S novým typem čerpadla má dobrovolná jednotka výborné zkušenosti při hašení požáru v Českém Švýcarsku, kterého se letos aktivně zúčastnila,“ uvedl starosta Štěpán Pavlík.

Nové zařízení bude stát 291 tis. Kč a nákup bude pokryt z kapitálové rezervy.

Čerpadlo je jedním z nejdůležitějších vybavení JSDH Tábor. Pravidelně se využívá například k čerpání vody v zatopených prostorách a také k výcviku jednotky mladých hasičů.

Pořízení nové motorové stříkačky ocenil velitel JSDH František Jirava. „Stará stříkačka byla vlastně už ´babička´. Sloužila nám přes třicet let při všech zásazích i soutěžích. V roce 2013 jsme na ní provedli velkou opravu za 43 tisíc korun, ale teď už zkrátka klekla. Při zásahu v Hřensku jsme pomýšleli na to, že bychom doma potřebovali novou. Mám proto velkou radost, že se to povedlo,“ uvedl František Jirava.

Náhradou za stávající „archetyp“ se stala stříkačka japonského výrobce Tohatsu. Patří mezi nejprodávanější na trhu. Tyto požární stříkačky jsou využívány především JSDH.

Zdroj: Město Tábor.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum