Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Most u Fialova rybníku

6. července 2023

PŘÍBRAM: Most u Fialova rybníku

Most u Fialova rybníku je dokončen. Na základě výsledků mostních prohlídek došlo na podzim loňského roku k demolici a následné výstavbě nového mostního tělesa na inline dráze u Fialova rybníku. Od soboty 1. července je most v plném provozu.

Město Příbram nechává zpracovat pravidelné mostní prohlídky, na jejichž základě se řeší opravy, případně přestavby lávek a mostů. Právě mostní prohlídky z roku 2019 ukázaly na havarijní stav mostu na komunikaci u Fialova rybníku.

Ve vypracované zprávě bylo konstatováno, že levobřežní podpěra je podemletá v celé její délce, svislé hrany jsou degradovány do hloubky až 15 cm, hlavní nosná konstrukce vykazuje trhliny na spodní části, římsy jsou ve špatném technickém stavu, stejně jako krycí vrstva. Na základě zmíněného posudku bylo rozhodnuto o demolici a následné výstavbě nového mostu.

„V rámci této stavby, která byla zahájena na podzim loňského roku, došlo nejen k výstavbě zcela nového mostu, ale také ke zkapacitnění kanalizace v části pod tímto mostem. Most, který slouží primárně chodcům, cyklistů a bruslařům, je užší, než byl ten původní, nicméně je dimenzován tak, aby mohla být zachována průjezdnost pro složky IZS nebo vozidla Technických služeb. Most je dokončen, zkolaudován a od soboty 1. července je využíván,“ uvádí místostarosta Vladimír Karpíšek.

Stavba vyšla zhruba na 6,5 mil. Kč vč. DPH.

Zdroj: Město

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum