Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Prachatice pomáhají

26. září 2024

PRACHATICE: Prachatice pomáhají

Prachatice pomáhají lidem zasaženým povodněmi. Město Prachatice a jeho obyvatelé opět ukazují, že v těžkých chvílích jsou schopni spojit síly a pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují.

V reakci na nedávné povodně, které zasáhly několik oblastí, město organizuje několik charitativních iniciativ na podporu postižených obyvatel.

V rámci firemního dobrovolnictví Městský úřad Prachatice ve spolupráci s Dobrovolnickým centrem Prachatice společnosti KreBul uspořádali sbírku čistících pomůcek a hygienických potřeb, které byly předány lidem zasaženým povodněmi (Morava).

Pomocnou ruku nabízejí také studenti. Studentská rada města Prachatice organizuje sbírku na nákup sportovních pomůcek pro konkrétní školu (Česká Ves), která byla povodní postižena a potřebuje vybavení na hodiny tělesné výchovy. Do charitativních aktivit se zapojila i Nemocnice Prachatice, která zahájila svou vlastní sbírku na pomoc zasaženým oblastem. Zapojeni jsou i prachatičtí junáci a skauti.

Město Prachatice společně se Senior/Pointem vyhlašuje výtvarnou, fotografickou a literární soutěž s názvem „Povodně – síla vody a síla lidí“, která má za cíl reflektovat tragédii povodní a ukázat sílu lidské solidarity a odhodlání.

Rada města se také aktivně zapojila do řešení situace a připravuje další pomoc na základě specifických potřeb a požadavků postižených občanů. Cílem je zajistit konkrétní a efektivní pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba.

Tyto aktivity jsou ukázkou soudržnosti a společenské odpovědnosti obyvatel města Prachatice, kteří se neváhají postavit k řešení krizových situací čelem.

Děkujeme všem zapojeným za jejich nezištnou pomoc.

Zdroj: Město Prachatice - Jana Hulešová, odbor kancelář starosty.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum