Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Konec hazardních her

3. března 2024

PRACHATICE: Konec hazardních her

Konec „hazardních her“ v Prachaticích k 30. červnu 2024.

Zastupitelstvo města jednomyslně schválilo novou obecně závaznou vyhlášku, která od 1. 7. 2024 zakazuje bingo, technickou hru a živou hru na celém území města.

Vyhláška je již platná, avšak účinnosti nabývá k prvnímu červenci tohoto roku. Provozovatelé herních prostor tak mají potřebný čas, aby své případné aktivity spojené s hazardními hrami v našem městě řádně ukončili. Původní obecně závazná vyhláška o stanovení míst, na kterých je provozování některých sázkových her povoleno, z roku 2014 umožňovala provoz herních prostor, tedy herny či kasina hned na několika místech v Prachaticích, a to i v těsné blízkosti školských zařízení či veřejných institucí, jako např. pošty či soudu. Z výroční zprávy Policie České republiky i zkušeností strážníků Městské policie Prachatice vyplývalo, že hazard v Prachaticích byl rovněž spojený s typickými patologickými jevy, které okolí herních prostor obvykle doprovází.

Současné vedení města se domnívá, že tento druh byznysu nepatří do historického města na doteku šumavské přírody. Stejně tak nepatří do města, které navštěvují v hojné míře žáci a studenti základních i středních škol, či občané dojíždějící za úřady. Rada města tak již na svém lednovém jednání pověřila tajemníka Městského úřadu Prachatice vypracováním návrhu obecně závazné vyhlášky na úplnou regulaci hazardu. Tento návrh pak v únoru přijala a doporučila schválit zastupitelům. Názor vedení města byl nakonec podpořen všemi přítomnými zastupiteli, kteří prostřednictvím schválení nové obecně závazné vyhlášky hlasovali právě pro omezení společenských rizik vyplývajících z provozování některých hazardních her. Ty tvoří tzv. předpolí činností rozporných s veřejným pořádkem, dobrými mravy, ochranou bezpečnosti, zdraví a majetku a negativně tím ovlivňují nejen život jejich účastníků a osob jim blízkých, ale též děti a mládež.

„Jednoznačný postoj všech zastupitelů má za cíl zabránit do budoucna jakémukoliv provozování hazardu ve městě a zachování veřejného pořádku,“ zdůraznil důležitost této vyhlášky starosta Jan Bauer, který její vznik inicioval.

Zdroj: Odbor kancelář starosty - Město Prachatice.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum