Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



NEMOCNICE PRACHATICE: Kolorektální karcinom

9. září 2024

NEMOCNICE PRACHATICE: Kolorektální karcinom

Nemocnice Prachatice chystá projekt na prevenci kolorektálního karcinomu.

Projekt „Prevence kolorektálního karcinomu Nemocnice Prachatice, a.s.“, který je financován Evropskou unií z Nástroje pro oživení a odolnost prostřednictvím Národního plánu obnovy ČR, byl koncem prázdnin schválen.

Kolorektální karcinom je nádorové onemocnění trávicího systému, které postihuje tlusté střevo a konečník. Pro toto onemocnění se mezi lidmi běžně používá název rakovina tlustého střeva, který však není zcela přesný.

V rámci zvyšování kvality zdravotní péče v regionu chystá Nemocnice Prachatice, a.s. nový projekt, který se zaměří právě na oblast prevence a včasné diagnostiky kolorektálního karcinomu. To povede ke zlepšení zdraví naší populace a ke zefektivnění práce personálu v naší gastroenterologické ambulanci.

Celkové náklady na projekt „Prevence kolorektálního karcinomu Nemocnice Prachatice, a.s.“ činí dle žádosti o dotaci 2 420 000 Kč, z toho způsobilé náklady 2 000 000 Kč. Projektu byla přiznána dotace ve výši 100 % způsobilých výdajů, tj. 2 000 000 Kč.

Cílem projektu je podpora a zvyšování kvality preventivních screeningových programů. Očekáváme, že díky pořízení 3 nových videokolonoskopů projekt přispěje k:

k zajištění zvýšení pokrytí cílové populace v rámci programu screeningu kolorektálního karcinomu
zajištění adekvátních čekacích dob na kolonoskopie po pozitivním výsledku TOKS vyšetření (test okultního krvácení do stolice) v rámci screeningového programu prostřednictvím pořízení nových technologií poskytovatelům zdravotních služeb
navýšení podílu preventivních kolonoskopií ze všech provedených kolonoskopií gastroenterologickou ambulancí Nemocnice Prachatice, a.s.

„Předpokládám, že tři nové moderní videokolonoskopy budou dodány do konce letošního roku či začátkem roku 2025. Hned poté budou uvedeny do provozu v naší ambulanci, která je screningovým pracovištěm. Naším cílem je, abychom díky projektu „Prevence kolorektálního karcinomu Nemocnice Prachatice, a.s.“ pořídili moderní přístroje pro boj a zlepšení prevence kolorektálního karcinomu v regionu,“ uzavírá Ing. Michal Čarvaš, MBA, ředitel Nemocnice Prachatice, a.s.

Zdroj: Nemocnice Prachatice.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum