Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



IT vybavení

21. března 2024

PRACHATICE: IT vybavení

Pořízení IT vybavení pro stavební úřady. Město Prachatice se zapojí do výzvy Ministerstva pro místní rozvoj na pořízení IT vybavení pro stavební úřady.

Podle informací Ministerstva pro místní rozvoj bude digitální stavební řízení spuštěno od 1. července 2024. V rámci této digitalizace byla připravena dotační výzva z Národního plánu obnovy na pořízení IT techniky pro stavební úřady. Ministerstvo financí bude realizovat centrální veřejnou zakázku na nákup standardizovaných balíčků IT vybavení, které zahrnují různé komodity jako osobní počítače, přenosné počítače, monitory, počítačové součástky a programy.

Každý stavební úřad může v rámci této podpory pořídit maximálně tolik balíčků IT techniky, kolik zaměstnanců plánuje zaměstnávat po 1. červenci 2024. Radní města schválili na svém poslední jednání zapojení do této výzvy a pořízení 7 balíčků IT techniky. Proces nákupu IT vybavení bude zajištěn centrálním nákupem Ministerstva financí, který má minimalizovat zatížení obcí a zabezpečit hospodárnost a efektivitu procesu.

Stavební úřady budou moci objednat vybavení během března až května 2024 a technika je určena výhradně pro zaměstnance vykonávající správní činnosti stavebního úřadu. Pořízená IT technika bude kontrolována a její udržitelnost je stanovena na 3 roky.

Zdroj: Město Prachatice - Odbor kancelář starosty.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum