Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Demolice objektu

28. září 2024

PRACHATICE: Demolice objektu

Demolice objektu v Žižkově ulici. Město Prachatice plánuje demolici dlouhodobě nevyužívané budovy v Žižkově ulici, známé jako tzv. likusák.

Odbor komunálních služeb, dopravy a energetiky zorganizoval výběrové řízení na demolici nevyužívaného objektu v Žizkově ulici. Jedná se o tzv. likusák, který v minulosti sloužil jako družina sousední Základní školy ve Vodňanské ulici, následně zde místní obyvatelé navštěvovali provozovnu ševce. Aktuálně je však objekt delší dobu bez využití a ve zchátralém stavu. Konstrukční řešení budovy a zejména použité stavební materiály prakticky neumožňují efektivní a ekonomicky rozumnou rekonstrukci pro následné využití.

Radní proto na svém pondělním jednání dali zelenou vedoucímu odboru Luboši Kvasničkovi k jednání o podpisu smlouvy s vítěznou firmou SAMPROS-STAV s.r.o., která by měla samotnou demolici realizovat. „Z Žižkovy ulice doufejme zmizí objekt, který mnoho občanů z Prachatic může mít ve vzpomínkách na dávná školní léta, ale na který si zároveň mnoho občanů ztěžuje, protože je nevzhledný. Zároveň představuje již jen ekologickou zátěž pro město,“ konstatoval rozhodnutí rady města starosta Jan Bauer.

Zdroj: Město Prachatice - Odbor kancelář starosty.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum