Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Trvalkový záhon

29. října 2023

PRACHATICE: Trvalkový záhon

Na Malém náměstí vzniká trvalkový záhon.

Kvalitu života ve městě určuje kromě mnoha jiných faktorů i kvalita veřejných prostranství. Jejich čistota, estetické působení, mikroklima.

Ilustrační foto - Trvalkový záhon

Velmi podstatnou část z toho ovlivňuje městská zeleň od trávníků, přes keřové porosty až po stromy. Z tohoto důvodu se na podzimní období chystá realizace městského sadu v lokalitě na Šibeničním vrchu s výsadbou stromů a keřů, jedná se o podpořený návrh v rámci participativního rozpočtu, dále pak výsadba dalších stromů v různých částech města. Ve Slámově ulici, kde není možné s ohledem na podzemní inženýrské sítě vysazovat stromy, se připravuje výsadba keřů.

FOTO: Příprava na trvalkový záhon

V nejvíce exponovaných částech města je zvýšená pozornost věnována i estetickému působení. Takovou realizací bude úprava na Malém náměstí (u Jídelny Pod Branou), kde v současné době probíhá akce založení nového trvalkového záhonu. Uvedená akce je realizována firmou Zahradnictví David Ryšánek. Po provedení počátečních sadovnických prací, jako je sejmutí drnu, zrotavátorování půdy a zapravení substrátu a hnojiva do půdy, bude následovat výsadba 396 kusů rostlin různých druhů.

Václav Hesoun, referent odboru KSD, Ing. arch. Jakub Nepustil.

Zdroj: Město Prachatice.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum