Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nový pavilon ZŠ

12. ledna 2024

PÍSEK: Nový pavilon ZŠ

Písek se letos pustí do stavby nového pavilonu ZŠ T. Šobra, v plánu má i rekonstrukce dvou mateřských škol.

Město Písek má letos v plánu investovat do svých mateřských a základních škol 157,6 milionu korun. Největší částka je určena na zahájení stavby nového pavilonu ZŠ T. Šobra, na kterou je pro rok 2024 vyčleněno 128,6 milionu. Loni bylo na investice do škol vyhrazeno 24,6 milionu korun. „Stavba nového pavilonu bude největší investicí města, přesto nechceme zapomenout ani na naše další školy. Plánujeme čtvrtou etapu rekonstrukce jedné z našich největších mateřských škol na sídlišti Jih, rekonstrukci školní kuchyně a elektroinstalace v 8. mateřské škole v Zeyerově ulici a řadu dalších menších investičních akcí,“ řekl místostarosta Michal Přibáň.

FOTO: Na snímku je stará tělocvična ZŠ T. Šobra, která se bude bourat v prvních měsících tohoto roku.

U ZŠ T. Šobra vyroste nový pavilon s multifunkční komunitní tělocvičnou, která bude mít parametry odpovídající většině kolektivních míčových sportů, pod ní budou umístěny odborné učebny a družina. V prvních měsících tohoto roku se bude bourat budova tělocvičny staré více než 45 let, která je ve velmi špatném stavu, a poté bude moci začít samotná stavba. Podle dosavadních předpokladů by objekt měl být hotov do konce roku 2025. „Stavba nového pavilonu vyjde na více než 300 milionů korun, sto milionů bude pokryto z dotace z Operačního programu Životní prostředí a dalších 40 milionů i IROP. Budeme se snažit získat další prostředky i z jiných dotačních programů,“ poznamenal místostarosta.

Druhou největší investicí v oblasti školství bude letos čtvrtá, závěrečná etapa rekonstrukce 13. mateřské školy na sídlišti Jih, která by měla stát přes deset milionů korun. Zahrnuje zateplení objektů školky a revitalizaci její zahrady. V 8. mateřské škole se bude rekonstruovat školní kuchyně za zhruba 7,5 milionu a elektroinstalace ve všech čtyřech podlažích školky za přibližně 5,4 milionu korun. „Chceme také vyměnit podlahovou krytinu ve školní jídelně v ZŠ E. Beneše a zároveň s tím udělat nutné opravy elektrických rozvodů, které jsou v podlaze. To bude stát kolem 2,6 milionu korun. Dále se chystá obnova kuchyňského gastro vybavení ve školní jídelně ZŠ J. K. Tyla, kde se vaří zhruba 1350 obědů denně pro žáky i Městské středisko sociálních služeb. Je zde potřeba obměnit varný blok, který zahrnuje tři elektrické pánve. Jedná se o postupnou obměnu již dosluhujícího vybavení. To by mělo stát přes půl milionu korun,“ podotkl Michal Přibáň. V další etapě bude podle něj potřeba vyměnit sadu elektrických kotlů.

FOTO: ZŠ TŠ nový pavilon tělocvična

Další větší investicí bude instalace kamerového systému v ZŠ T. G. Masaryka. „Kamerami škola pokryje část chodeb a přilehlé vnitřní i venkovní plochy. Místa jsou sice pod dohledem pedagogů, ale vzhledem k velikosti školy je není možné obsáhnout najednou. Pokud dojde například k nějakému konfliktu nebo úmyslnému ničení majetku, bude možné dohledat viníka,“ dodal místostarosta.

Kromě investic do svých školských zařízení město hradí i jejich provoz. Nálady na něj ročně dosahují téměř 50 milionů korun.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum