Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nový bazén

20. února 2024

PÍSEK: Nový bazén

Město Písek vypisuje výběrové řízení na stavbu nového bazénu.

Město Písek vypisuje výběrové řízení na dodavatele stavby nového plaveckého bazénu. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky, která je zároveň limitem nabídkové ceny, je 489,5 milionu korun bez DPH. Projekt zahrnuje stavbu objektu vnitřního bazénu, venkovního koupaliště, terénní úpravy, vybudování parkoviště a obslužné komunikace či připojení na technickou infrastrukturu.

„Jedná se již o čtvrté výběrové řízení na nový bazén, předchozí tři město zrušilo. Pokud bude výběrové řízení úspěšné, mohlo by se se stavbou začít ještě letos. Práce by měly trvat 20 měsíců, první plavce by tedy bazén mohl přivítat v roce 2026. Byl bych rád, kdybychom se se stavbou nového bazénu konečně pohnuli kupředu. Prvním krokem je, aby výběrové řízení bylo úspěšné a proběhlo bez obstrukcí,“ řekl starosta Michal Čapek.

Nový bazén by měl vzniknout podle projektu společností PROJEKTIL ARCHITEKTI, s. r. o., v prostoru pod lesnickou školou. Ve vnitřní části bude sportovní plavecký bazén, dětský výukový bazén a relaxační bazén, vířivka a dojezdový bazén k tobogánu. Počítá se i s prostory pro wellness. Vybudováno bude také provozní a návštěvnické zázemí. Ve venkovním areálu bude kromě brouzdaliště také bazén. Dále budou zhotoveny venkovní šatny a hygienické a provozní zázemí.

Vyhlášení dalšího výběrového řízení na stavbu nového bazénu odsouhlasili zastupitelé loni v listopadu na svém mimořádném jednání. Rozhodovali se na základě podkladů speciálně zřízeného výboru pro bazén, který porovnával varianty stavby nového bazénu a rekonstrukce stávávajícího.

Vizualizace: PROJEKTIL ARCHITEKTI, s. r. o.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum