Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Městská policie

20. října 2024

PÍSEK: Městská policie

Městskou policii od pátku 11. října 2024 najdete v budově na Alšově náměstí.

Městská policie Písek již funguje v budově bývalé knihovny na Alšově náměstí čp. 85/14, kam se přestěhovala z Komenského ulice. Místnost pro kontakt s veřejností lidé najdou hned v přízemí budovy.

FOTO: Alšovo náměstí - Městská policie

Dům v Komenského ulici, kde městská policie sídlila od svého vzniku před více než 30 lety, i přes úpravy v letech 2006 a 2007 potřebám strážníkům již nevyhovoval. Městská policie má více strážníků než v době svých začátků a také její prostory musí vyhovovat stále přísnějším předpisům, ty se týkají například místa na uskladnění zbraní. „V nové budově na Alšově náměstí je také vybudované samostatné přestupkové oddělení a operační středisko stále služby nebo speciální místnost pro IT městské policie a kamerový systém. To všechno nám v Komenského ulici chybělo,“ řekl zástupce velitele Jaroslav Rapant.

Město se rozhodlo zrekonstruovat historický dům na Alšově náměstí, odkud se v roce 2019 odstěhovala knihovna, a upravit ho pro potřeby strážníků. Rekonstrukce měšťanského domu postaveného na přelomu 18. a 19. století na základech raně gotického objektu začala loni v květnu a zahrnovala výměnu střešní krytiny, opravu krovu, sanaci proti vlhkosti či výměnu oken. Uvnitř se měnily inženýrské sítě a částečně se upravila dispozice, aby prostory vyhovovaly potřebám strážníků. Všechny historické prvky zůstaly v budově zachovány, ať už to jsou třeba kamenné portály, klenby nebo starý trám v jedné z místností.

Zdroj: Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum