Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Kácení v parcích

14. března 2024

PÍSEK: Kácení v parcích

Upozornění na kácení v městských parcích.

V nadcházejících týdnech se budou ve městě kácet dřeviny ve špatném zdravotním stavu. V Palackého sadech a v parku na Mírovém náměstí je k pokácení stanovilo odborné hodnocení, v parku na Husově náměstí jde pak o stromy, které byly doporučeny ke kácení během arboristických prací souvisejících s revitalizací parku. K zemi tak v parcích půjdou vždy dřeviny, které určil odborník.

„Na Mírovém náměstí zahajujeme první etapu naléhavosti plánu péče, která počítá s kácením čtyř stromů. Pokáceny budou stromy rostoucí v severní části parku, jedná trnovník akát, jasan ztepilý a jeřáb břek. V menší části parku, naproti základní škole, pak bude odstraněn sloupovitý topol. V Palackého sadech se letos předpokládá celkové dokončení zásahů dle plánu péče, v rámci něhož budou pokáceny poslední dva stromy – buk lesní a bříza bělokorá. Na Husově náměstí budou odstraněny dva trnovníky akáty a jedna moruše bílá,“ řekl koordinátor městské zeleně Ondřej Kofroň.

Městské služby Písek dále počítají, že na celém území města dojde k odstranění jednotlivých odumřelých dřevin. Kácení však bude provedeno pouze v nezbytně nutném rozsahu a za všechny odstraněné dřeviny bude uložena náhradní výsadba.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum