Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Dva fotopointy u řeky

3. března 2024

PÍSEK: Dva fotopointy u řeky

U Otavy by mohly vzniknout dva fotopointy.

Zatraktivnit procházky kolem řeky je cílem zamýšleného turistického okruhu Užij si umění v Písku. Ten zájemce provede po zajímavých uměleckých dílech, která jsou již umístěna v okolí Otavy, ať se jedná o originální lavičky věnované významným osobnostem spojeným s městem, nebo jiné artefakty.

Navíc by měly vzniknout dva rámy pro fotografování, tzv. fotopointy, přes které by turisté mohli pořizovat snímky Kamenného mostu, nejznámější písecké památky. „Návštěva zahraničních měst mě přivedla na myšlenku fotopointu, který lidé sdílí na sociálních sítích. Písek nic takového zatím nemá, a tak bychom to rádi napravili,“ řekl místostarosta Josef Soumar.

V současnosti je naplánováno devět zastavení, fotopionty jsou navrženy na levém břehu řeky, jeden by mohl být blízko kavárny u Kamenného mostu, druhý na travnatém pásu nedaleko jezu. „Návrh fotopointů a jejich zhotovitele budeme teprve vybírat ve výběrovém řízení,“ poznamenal místostarosta a doplnil, že by podoba fotorámů mohla být známa do konce března. Vyrobeny by pak mohly být do konce tohoto roku.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum