Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vodní elektrárna

7. listopadu 2023

PÍSEK: Vodní elektrárna

Prácheňské muzeum bude od příštího roku provozovat expozici v městské vodní elektrárně.

Od začátku roku 2024 bude expozici v městské vodní elektrárně provozovat Prácheňské muzeum v Písku. Rozhodli o tom radní na svém říjnovém jednání. Současnému provozovateli končí v závěru tohoto roku nájemní smlouva. Exponáty vystavené v elektrárně mělo město v pronájmu od Národně technického muzea, ten byl ale již ukončen a předměty si pražské muzeum odvezlo.

„Prácheňské muzeum projevilo zájem v prostorech vodní elektrárny vybudovat novou expozici, protože má ve svém depozitáři řadu zajímavých předmětů. Zároveň by zajistilo prohlídky pro veřejnost,“ řekl starosta Michal Čapek. Doplnil, že si zájmu Prácheňského muzea o městskou elektrárnu cení a doufá, že nově vybudovaná expozice přiláká k návštěvě místní obyvatele i turisty ve větší míře, než tomu bylo dosud.

Malý ostrov u vodní elektrárny by si město chtělo vypůjčit od Povodí Vltavy a zvelebit ho. „Dokážu si představit, že by se zde mohly konat třeba svatební obřady. Mohla by tu být i půjčovna loděk nebo šlapadel, která tu zatím chybí,“ poznamenal starosta.

Provoz technologické části elektrárny, která generuje elektřinu, převezme nově vzniklá městská společnost Energetická správa Písek, s. r. o.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum