Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Sdílená kola - Uživatelé

25. července 2023

PÍSEK: Sdílená kola - Uživatelé

Sdílená kola mají v Písku více než 3 000 uživatelů.

Sdílená kola mají v Písku 3 044 uživatelů. Ti od března do konce června uskutečnili 20 931 výpůjček, v meziročním srovnání to je o 56 procent více. Lidé kola využívali zejména na krátké trasy, většina výpůjček byla do 15 minut, průměrná cesta měla 1,44 km. Za sledované období ujeli na stovce kol, která jsou v ulicích města k dispozici, celkem 30 162 km. Vyplývá to ze statistiky společnosti nextbike Czech republic, která službu sdílených kol pro město zajišťuje.

V březnu uživatelé uskutečnili přes 4 000 výpůjček, v červnu to bylo už přes 6 600. Ze sledovaných týdnů byly bicykly nejčastěji v provozu od 12. do 18. června, kdy bylo zaznamenáno 1 580 výpůjček. Dnem, kdy lidé sdílená kola využívali nejvíc, byl zatím 9. červen, kdy bylo 299 výpůjček. Nejoblíbenějším dnem pro jízdu na sdíleném kole byl pátek (3 579 výpůjček).

Většina lidí jela jen krátkou trasu, do 15 minut kolo vrátilo 92,2 procenta uživatelů, 5,2 procenta jich jelo 15 až 30 minut a 1,6 procenta uživatelů si kolo půjčila na více než hodinu. Nejčastěji lidé na sdílených kolech jezdili na trase mezi Čechovou ulicí a hlavním nádražím, dále mezi stanicemi Dobešice ubytovna a Průmyslová, Zátavské nábřeží (stojany) a Kamenný most. K nejvyužívanějším stanicím patří ta u Kamenného mostu, následuje ji stanice u plaveckého bazénu, nákupního centra Galerie a u Lidlu.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum