Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Úřední sňatek

30. října 2023

PÍSEK: Úřední sňatek

Jedenkrát v měsíci budou moci snoubenci uzavřít „úřední sňatek“.

Každé druhé úterý v měsíci, vyjma července a srpna, budou moci snoubenci uzavřít sňatek formou úředního aktu v budově Městského úřadu Písek v Budovcově ulici. Radnice tak reaguje na požadavek snoubenců, kteří si přejí uzavřít pouze sňatek za přítomnosti oddávajícího a svědků, bez hudebního doprovodu a květinové výzdoby. Tyto obřady se budou konat vždy mezi 13.00 do 15.00 h. Schválila to rada města na svém říjnovém jednání.

Ilustrační foto

„V poslední době přibylo snoubenců, kteří preferují pouze formální obřad, a to například z důvodu, že se nejedná o jejich první sňatek, nebo proto, že oslavu svého sňatku plánují v jiný den nebo na jiném místě, než je stanovený den pro oddávání. V poslední době také přibývá sňatků občanů, kteří se sezdáním zajišťují na společné stáří, mají pak právo na předložení zdravotní dokumentace, nebo sňatkem řeší budoucí vypořádání majetku v případě dědictví. Zavedením sňatku formou úředního aktu se takovým párům snažíme vyjít vstříc,“ řekl místostarosta Josef Soumar.

„Klasické“ svatební obřady zůstanou v Písku zachovány bez omezení. Je pro ně vyhrazen pátek od 9.00 do 14.00 nebo sobota od 10.00 do 15.00 hodin. Manželství je možné uzavřít v obřadní síni radnice na Velkém náměstí, v koncertní síni Trojice nebo na jiném, matrikou odsouhlaseném místě. Termíny svatebních obřadů na rok 2024 jsou již vypsány a lze je najít ZDE:

https://www.mesto-pisek.cz/terminy-svatebnich-obradu-2024/ms-39843/p1=39843

Ke svatbám na radnici nebo v Trojici město Písek zajišťuje živou hudbu (v případě radnice elektronické varhany, v případě sv. Trojice varhany a klavír) a snoubenci mají možnost vybrat si repertoár. Svatební obřady na jiném vhodném místě, např. pod širým nebem, v penzionu, hotelu, na louce, jsou po dohodě a místním šetření povolovány od začátku dubna do konce října.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum