Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Sochy z písku 2023

14. března 2023

PÍSEK: Sochy z písku 2023

Na náplavce u Kamenného mostu vyroste i letos pět soch z písku.

Náplavku u Kamenného mostu ozdobí i letos pět obřích soch z písku, tentokrát budou na téma „Jihočeské Atény“. Stejně jako minulý rok je vytvoří firma sochaře Mariana Maršálka, který na tvorbě soch spolupracoval už v minulosti. Město sochy z písku vyjdou na 350 000 korun.

„Díla budou tematicky navazovat na programovou linii akce Pískoviště 2023, během které je výstava pískových soch slavnostně otvírána. Jejich tvorba bude pojata formou sympozia, kdy je bude podle daného konceptu volně tvořit více umělců,“ řekl radní pro kulturu Robin Mikušiak. Jednotlivé sochy budou mít různou výšku i základnu a na každou z nich bude použito 15 tun písku.

Sochy budou u Otavy stát už po sedmnácté. Během uplynulých ročníků si našly významné místo v propagaci města Písku, a to i během let poznamenaných epidemií koronaviru. Do města vždy přilákají spoustu turistů. Každý rok je sochaři zpracovávají na jiné téma. Loni sochy pomocí různých atributů představovaly některá partnerská města Písku, v minulosti zobrazovaly například postavy a děje z husitské doby, pohádkové či filmové postavy nebo významné události.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum