Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Sdílená kola

15. února 2023

PÍSEK: Sdílená kola

Na sdílených kolech se bude v Písku jezdit i letos.

Od začátku března do konce listopadu bude v ulicích Písku opět k dispozici stovka sdílených kol. Jejich provoz stejně jako v předchozích dvou letech zajistí firma nextbike Czech Republic, s. r. o. Cena této služby zůstává pro město stejná jako v minulých letech, a to zhruba 941 000 korun bez daně. „Uživatelé budou mít opět prvních 15 minut jízdy zdarma, mírně naroste cena za každých dalších 30 minut jízdy, kdy lidé místo 16 korun zaplatí o čtyři koruny více,“ uvedl místostarosta Josef Soumar.

Město Písek prodloužilo se stávajícím provozovatelem sdílených kol smlouvu, v průběhu roku pak chce připravit výběrové řízení na provozování této služby od roku 2024. „V tomto výběrovém řízení chceme uplatnit nové kvalitativní požadavky, které vyplývají z analýzy jízdních dat z provozu sdílených kol v Písku za období březen až říjen 2022,“ doplnil místostarosta.

Sdílená kola si v průběhu uplynulých let obyvatelé Písku oblíbili. Službu mělo loni registrovanou 4 242 uživatelů, kteří na bicyklech od března do konce listopadu najeli téměř 34 700 kilometrů. Ve srovnání s předchozím rokem stoupla jejich využívanost o 53 procent. Sdílená kola zapadají do Plánu udržitelné mobility města a jejich zavedení iniciovala kancelář Smart Písek. Pilotní projekt sdílených bicyklů si Písek vyzkoušel v roce 2019.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum