Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Rozsvícení stromu

30. listopadu 2023

PÍSEK: Rozsvícení stromu

Vánoční strom v Písku slavnostně rozsvítíme v neděli 3. prosince.

Vánoční strom se v Písku slavnostně rozsvítí první adventní neděli – 3. prosince. Program na Velkém náměstí začne v 16.00 h a na programu je nejen zapálení první svíčky na adventním věnci, kterého se ujme starosta Michal Čapek, ale i hudební vystoupení kapely Kamarádi z pískoviště. Nemůže chybět Nebeský poštovní úřad, na který mohou děti nosit dopisy adresované Ježíškovi, a andělský rytíř, který dopisy vyzvedne.

„Nebeský poštovní úřad otevře už ve tři hodiny odpoledne. Dopis mohou zájemci poslat buď zdarma nebo za mírný poplatek, výtěžek z něj bude poukázán na dobrou věc. Všechna psaní si přijede na bílém koni vyzvednout andělský rytíř, aby je obratem doručil adresátovi. Program vyvrcholí rozsvícením vánočního stromu,“ řekl za organizátory ze spolku COHIBA MUSICA Jan Němec. Vstupné na slavnostní zahájení adventu se neplatí.

Program Adventu v Písku začne už v neděli dopoledne. Od 10.00 h se uskuteční setkání pod vánočním stromem spojené s žehnáním adventním věncům. Pod stromem zazní i české adventní zpěvy zvané roráty v podání folklórního souboru Písečan. Program celého Adventu v Písku je na:

www.adventvpisku.cz

V souvislosti s akcí k rozsvícení vánočního stromu a kvůli Mikulášské, která se koná hned 5. prosince, bude od soboty 2. prosince 8.00 h do 5. prosince 23.00 h uzavřena polovina Velkého náměstí. Po tuto dobu bude také bez náhrady zrušena autobusová zastávka Písek, Velké náměstí.

Akci Rozsvícení vánočního stromu podporuje ČEZ.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum