Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Opravy komunikací

5. července 2023

PÍSEK: Opravy komunikací

Město dále investuje do opravy komunikací, chystá opravu Budějovické a části Gregorovy ulice.

Město Písek letos do obnovy komunikací, oprav a rekonstrukcí vodohospodářské infrastruktury investuje přes 70 milionů korun. V srpnu se pustí do první etapy opravy Gregorovy ulice a na září je naplánována renovace povrchů komunikace v části Budějovické ulice. Dodavatele prací schválila rada města na svém červnovém jednání. „Opravy v Gregorově ulici vyjdou na 4,1 milionu bez daně, práce v ulici Budějovická pak budou stát 4,3 milionu korun bez DPH. Nejedná se ale o poslední opravy komunikací, ještě letos máme v plánu opravu povrchů na křižovatce Husova náměstí s Purkyňovou ulicí a další akce jsou již rozjeté nebo naplánované,“ řekl místostarosta Josef Soumar.

Gregorova ulice

Práce v Gregorově ulici se budou týkat úseku od zvýšeného přejezdového prahu před domem čp. 2600 po napojení na ulici Švantlova. Bude se tu upravovat šířkové uspořádání komunikace, konstrukce dopravního prostoru, sjezdů a parkovacích stání. Řešit se tu bude také odvodnění zpevněných ploch a opatření pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Práce by měly skončit v říjnu.

V Budějovické ulici se bude opravovat povrch vozovky, počítá se s frézováním stávajícího povrchu v rozsahu od kruhového objezdu ke křižovatce s Harantovou ulicí, výměnou armatur ve vozovce, vyrovnáním uvolněných obrub, pokládkou nové živice a lokálními správkami podkladních vrstev komunikace. Práce by měly začít 11. září a hotovy budou během tří týdnů.

„V srpnu by měla skončit oprava ulice Otakara Ševčíka, kde se kromě rekonstrukce vodovodu a kanalizace dělal i nový povrch vozovky. Náklady na tuto akci vyšplhaly na 6,8 milionu korun bez DPH. Na podzim bude hotova rekonstrukce vodovodu a kanalizace spojená s pokládkou nového povrchu komunikace a chodníků v části Strakonické ulice. Dokončena už byla i výstavba prodloužení ulice Vinařického a úprava plochy v ulici Na Pěníku na parkoviště se zhruba 60 místy,“ shrnul místostarosta.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum