Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Cyklostezka od hřebčince do Semic

24. prosince 2023

PÍSEK: Cyklostezka od hřebčince do Semic

Město chce příští rok vybudovat cyklostezku od hřebčince do Semic.

Město chce příští rok vybudovat novou zpevněnou cyklostezku mezi hřebčincem a Semicemi. Bude měřit 1,2 kilometru, na většině trasy bude široká tři metry a její součástí bude veřejné osvětlení. Stavět by se mohla začít v červnu a hotova by měla být v listopadu. Město již v lednu vyhlásí výběrové řízení na dodavatele. „Náklady na novou cyklostezku by se podle předpokladů měly pohybovat kolem 22,8 milionu korun s DPH. Město na tuto akci již obdrželo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 85 % celkových způsobilých nákladů, činit může až 19,4 milionu korun,“ řekl starosta Michal Čapek.

V současnosti mohou lidé mezi Semicemi a Pískem jezdit nebo chodit po poměrně hodně dopravně zatížené místní komunikaci druhé třídy. „Nový úsek je projektován jako samostatná komunikace pro cyklisty i chodce, zajistí jim bezpečnou cestu mezi oběma místy, a navíc díky němu vznikne okruh spojující Písek, Semice a Smrkovice. Jeho součástí bude nově vybudovaná stezka kolem Klášterských rybníků,“ doplnil starosta.

Město muselo některé pozemky potřebné pro vybudování cyklostezky odkoupit od soukromých vlastníků, výkupy trvaly řadu let a až letos se podařilo získat naprostou většinu potřebných pozemků. Vzhledem k tomu, že město nezískalo všechny, bude cyklostezka na některých místech zúžena na 1,5 metru, a to v délce 93 metrů.

Zdroj: Město Písek.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum