Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vodné a stočné

5. prosince 2022

PÍSEK: Vodné a stočné

Vodné a stočné ve města příští rok zdraží o 17 procent.

Vodné a stočné v Písku příští rok zdraží o téměř 17 procent na 94,34 Kč bez DPH (103,78 Kč s DPH) za metr krychlový vody. Navýšení ceny schválilo na svém prosincovém jednání zastupitelstvo města. „K navýšení ceny vodného a stočného dochází vlivem nárůstu indexů nákladový položek pro rok 2023 a nárůstu výše nájemného za pronajatý vodohospodářský majetek. Nejvíce se ovšem na nárůstu ceny podílí výrazné zdražení energií,“ uvedl jednatel Vodárenské správy Písek Roman Honzík.

Výše vodného za jeden metr krychlový vody bude 54,55 Kč bez DPH, to je meziročně o 5,93 Kč více. Cena stočného stoupne o 7,54 Kč na 39,79 Kč bez DPH.

Nájemné pro provozovatele vodohospodářské infrastruktury, kterým je firma ČEVAK, se příští rok zvýší o zhruba 3,6 milionu korun bez DPH. Pro rok 2022 je podle požadavků Koncesní smlouvy na výpočet výše nájemného a na základě rozšíření vodohospodářského majetku města Písek provozovatelem nově stanoveno nájemné ve výši 54,3 milionu korun bez DPH. Nájemné je ve shodě s aktualizovaným plánem financování obnovy vodovodů a kanalizací v Písku.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum