Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Taxík Maxík

27. února 2022

PÍSEK: Taxík Maxík

Taxík Maxík senioři využívají stále více.

Seniorská přepravní služba Taxík Maxík má v Písku již několikaletou tradici. Je určena pro písecké seniory starší 70 let. Díky podpoře města Písek mohou senioři cestovat po městě za 30 Kč za jednu jízdu.

Pro rok 2021 jsme si jako cíl stanovili zvýšení efektivity. Snažili jsme se, aby jednotlivé jízdy lépe navazovaly, a slučovali jsme jízdy v případech, kde to dávalo smysl – třeba při cestě na očkování či k lékaři. Naše snaha byla úspěšná. Celkem Maxík využilo 3 975 osob, což představuje nárůst oproti roku 2020.

I v době nouzového stavu Maxík sloužil píseckým seniorům. Řidiči rozváželi obědy a zajišťovali nákupy pro všechny, kteří tuto pomoc potřebovali. Díky svému velmi empatickému přístupu byli pro klienty často i psychickou podporou.

V roce 2021 jsme díky nápadu města Písek nabídli i jednu novinku. V letních měsících mohli o víkendech senioři využít Maxíka pro přepravu k chatě Živec. Ve stanovených hodinách je vůz dopravil k chatě a pak zase zpět.

Klienti službu rádi využívají. Oceňují nejen příznivou cenu, ale také lidský přístup obou řidičů, jejich ochotu a vstřícnost.

Detailní podmínky pro využívání Maxíka najdou zájemci na webu Městského střediska sociálních služeb - https://pspisek.cz. Pokud byste chtěli službu zajistit pro vaše blízké, je možné také zakoupit poukazy a dopředu tak předplatit jízdy.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum