Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Skatepark a parkoviště

13. listopadu 2022

PÍSEK: Skatepark a parkoviště

Na sídlišti Portyč by mohl vyrůst nový skatepark, ale i parkoviště.

Nevyužívané multifunkční hřiště v ulici Na Pěníku na sídlišti Portyč chce město Písek proměnit ve skatepark. V plánu má také vybudovat na tomto sídlišti parkoviště pro 60 aut a dopravně propojit ulici Vinařického se silnicí na Topělec, tím by se zlepšila dostupnost lokality Na Pěníku například pro městské služby, městskou policii i pro skatepark.

„Budu moc rád, pokud se všechny tyto akce podaří zrealizovat v jeden čas. Domnívám se, že tyto projekty pomůžou celé lokalitě, tedy nejen uživatelům skateparku. V budoucnu bychom rádi vyřešili také napojení chodníku a cyklostezky na stávající stezku k průmyslové zóně,“ řekl místostarosta Josef Soumar.

Pro nový skatepark bude využita celá asfaltová plocha nynějšího multifunkčního hřiště a část přístupového chodníku, demontováno bude stávající oplocení. Počítá se s tím, že skatepark bude volně přístupný. „Vzhledem k tomu, že je v této lokalitě služebna městské policie a funguje tu i asistent prevence kriminality, bude možné zajistit častější dohled nad tímto sportovištěm, nemělo by tak hrozit, že by skatepark znamenal pro sídliště Portyč nové problémy,“ poznamenal Josef Soumar.

Projekt na skatepark má město již hotový a nyní se čeká na vydání stavebního povolení. Náklady na jeho vybudování by se měly pohybovat kolem devíti milionů korun bez daně. „Peníze na skatepark budou v návrhu rozpočtu na příští rok, pokud jej zastupitelstvo schválí, budeme moci se stavbou sportoviště v nadcházejícím roce začít,“ uvedl Josef Soumar.

Na plochu o rozloze zhruba 800 metrů čtverečních je navržen skatepark s betonovými překážkami, které by mohli využívat nejen skateboardisté, ale také jezdci na koloběžkách, případně na kolech. Překážky budou uskupeny do několika bloků zaměřených na různé skateboardové disciplíny, budou také odstupňovány podle náročnosti. Jejich uspořádání vyšlo z návrhů místních skateboardistů.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum