Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Sdílená kola

13. června 2022

PÍSEK: Sdílená kola

Sdílená kola mají v Písku už více než 3 000 registrovaných uživatelů.

Sdílená kola jsou v Písku čím dál populárnější, v aplikaci se již registrovalo 3 106 uživatelů. Ti během května uskutečnili více než 3 800 výpůjček, to je o 52 procent více než loni ve stejném období. Nejčastěji kola využili ke krátkodobým jízdám do 15 minut, takových výpůjček bylo 84 procent. Nejvíce si lidé sdílená kola půjčovali na stanici u plaveckého bazénu (167 výpůjček), Kamenného mostu (159) a na Zátavském nábřeží (133), vyplývá to ze statistik provozovatele sdílených kol v Písku firmy nextbike Czech Republic. V Písku je k dispozici stovka bicyklů a zhruba 80 stanovišť pro jejich odložení.

"Uživatelé sdílených kol v Písku se mohou v červnu zapojit do „nextbike červnové výzvy“ a vyhrát víkend v Amsterodamu nebo Kodani, ubytování v penzionu Kolovna nebo poukaz do footshopu či apple watch. Stačí mít aplikaci nextbike, zaregistrovat se ve výzvě a co nejvíce jezdit," uvedl provozní ředitel nexbike Tomáš Karpov.

Sílená kola zapadají do Plánu udržitelné mobility města a jejich využívání iniciovala kancelář Smart Písek. Provoz těchto kol si Písek vyzkoušel v roce 2019. Minulý rok se do ulic vrátila a využívalo je 1 300 lidí, kteří na nich urazili téměř 32 000 kilometrů.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum