Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Pískoviště 2022

10. dubna 2022

PÍSEK: Pískoviště 2022

Letošní Pískoviště jako pouť labyrintem světa J. A. Komenského.

Festival dětské radosti Pískoviště proběhne po dvouleté pauze opět v klasickém jarním termínu, o víkendu 13.–15. května. Letos nabídne pouť labyrintem smyslů (nebo nesmyslů?), volně inspirovanou mladým Jankem, kterému později říkali Jan Amos Komenský.

„Hlavní myšlenkou letošního ročníku je porovnání současného labyrintu světa s Labyrintem světa Komenského. Na festivalu spolupracuje opět Tomáš Žižka, místní spolky, jednotlivci, jeho součástí bude také rezidenční pobyt pěti umělců z různých zemí, kteří budou deset dní před festivalem připravovat program v ulicích a kulisách města,“ vysvětluje Adam Langer, ředitel Sladovny a jeden z pořadatelů Pískoviště.

Páteční dopoledne bude patřit školám a školkám, na odpoledne jsou pak naplánované hned dvě vernisáže. Zahájení výstavy soch z písku, letos inspirovaných partnerskými městy Jičín, Veľký Krtíš, Bad Leonfelden, Deggendorf a Wetzlar, proběhne jako vždy na náplavce. Následovat bude vernisáž nové interaktivní výstavy Jan A jaK dál ve Sladovně.

Hlavní program je připravený na sobotu, kdy se návštěvníci stanou poutníky v labyrintu smyslů, které prozkoumají na pěti stanovištích. Dům U Slona bude patřit zraku, sklep Sladovny a jeho okolí ovládne čich, kavárnu Balzám Café pak sluch. Chuť potěšíte v prostorách Skautského domu a gotického příkopu, zatímco na městském ostrově si vyzkoušíte hmat.

„Návštěvníky čekají kreativní workshopy, divadelní představení, koncerty, ale i kurzy vaření, střelnice nebo animační dílna,“ popisuje produkční festivalu Petra Mojžíšová a dodává: „Těšit se můžete například na divadlo Víti Marčíka nebo kapelu Bombarďák.“

Chybět nebude ani doprovodný program: geohra Městské knihovny Písek Znáte Fráňu?, soutěž amatérských robotiků nebo prezentace audiovizuálních děl vzniklých před i během příprav Pískoviště.

Podrobný program najdete od poloviny dubna na webu piskoviste.info nebo na Facebooku festivalu.

Zdroj: Město Písek a Karolína Voráčková, Sladovna Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum