Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nová cesta

22. prosince 2022

PÍSEK: Nová cesta

Písečtí budou moci už příští rok vyrazit po nové cestě ke Klášterským rybníkům.

Už příští léto by obyvatelé města mohli využívat novou pěší trasu ke Klášterským rybníkům. Cesta se napojí na stávající stezku pro chodce, která byla před třemi lety vybudovaná mezi Semicemi a Velkým klášterským rybníkem. „Nová stezka bude dlouhá zhruba 780 metrů a její vybudování by mělo stát kolem 2,6 milionu korun bez daně. S pracemi by se podle předpokladů mělo začít v březnu a za čtyři měsíce by měla být cesta dokončená,“ řekl starosta Michal Čapek. Vypsání výběrového řízení na zhotovitele schválila rada města na svém posledním letošním jednání.

FOTO: Klášterské rybníky stezka

Při výstavbě stezky bude nutné pokácet tři třešně ptačí a odstranit skupinu dřevin o celkové rozloze 450 m2. Podél stezky bude ale vysazeno 30 kusů ovocných stromů a 25 kusů keřů. Dalších 25 listnatých dřevin bude zasazeno ve formě liniové výsadby ve Smrkovicích, a to jako náhradní výsadba za pokácené stromy.

Nová cesta ke Klášterským rybníkům naváže na pěšinu, kterou město v této lokalitě vybudovalo v roce 2019 za 2,5 milionu korun. Ta vede od Semic k Velkému klášterskému rybníku. Aby město mohlo obě cesty vybudovat, muselo vykoupit pozemky pod nimi. Jednání o výkupech trvala několik let.

Město plánuje v příštích letech vybudovat stezku okolo hřebčince, tím vznikne kompletní a atraktivní okruh pro pěší z Písku do Semic okolo Klášterských rybníků do Smrkovic a zpět do Písku.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum