Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nekonečný nepořádek

15. listopadu 2022

PÍSEK: Nekonečný nepořádek

Nekonečný boj s nepořádkem kolem nádob na tříděný odpad. Obyvatelé některých částí města si stěžují na neustálý nepořádek kolem kontejnerů, nejvíce tento problém trápí obyvatele sídliště Portyč a lokalit, kde jsou nádoby na odpad mimo hustou obytnou zástavbu. Kontejnerová stání se však v problémových lokalitách uklízejí denně, smutný faktem zůstává, že se u nich nepořádek do několika hodin objeví znovu.

„Úklid v okolí stanovišť na tříděný odpad zajišťují Městské služby Písek, a to jak v pravidelných intervalech, tak i podle aktuální potřeby. Jsou části města, kde je potřeba mimořádného úklidu pouze sporadická, protože občané neodkládají odpad mimo nádoby a pořádek u kontejneřišť udržují sami. Na druhou stranu jsou v našem městě místa, kde se mimořádný úklid stal každodenní záležitostí,“ říká místostarosta Josef Soumar. Jedná se zejména o sídliště Portyč, kde je nutné kontejneřiště uklízet denně.

FOTO: Nepořádek u popelnic

Na sídlišti Portyč je přitom svoz odpadu četnější, a navíc je tam i větší počet nádob na odpad v přepočtu na obyvatele než v jiných částech města. „Jednou z příčin nepořádku jsou bezdomovci, kteří kontejnery prohrabávají. Další jsou sami obyvatelé sídliště, kteří často nechávají pytle s odpadky nebo třeba vytříděný odpad u kontejnerů. K tomu jim nahrává velká anonymita zdejší lokality,“ podotýká Josef Soumar. Dalším zdrojem nepořádku nejen na sídlišti Portyč jsou také různé podnikatelské subjekty, a to nejen místní, které k ukládání svého odpadu neoprávněně využívají nádoby na odpad určené obyvatelům. Kvůli nim se kontejnery dříve zaplní. „Porušují přitom zákon o odpadech a hrozí jim sankce, protože nebudou mít potřebný doklad o likvidaci či využití odpadu,“ zdůrazňuje místostarosta.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum