Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Legiovlak v Písku

26. září 2022

PÍSEK: Legiovlak

Již za několik málo týdnů dorazí do železniční stanice Písek pojízdné muzeum Legiovlak, unikátní souprava 14 zrekonstruovaných vozů, představující věrnou repliku legionářského vlaku, v němž žili a bojovali příslušníci naší zahraniční armády v Rusku v letech 1918–1920. Koleje České republiky brázdíme s naším pojízdným muzeum již osmým rokem a jeho cílem je připomenutí nejen zásadní historické zásluhy československých legionářů na vzniku našeho státu, ale nově také připomínka boje Čechů a Slováků po boku Spojenců ve 2. světové válce, stejně jako současná úloha Armády České republiky doma i v zahraničních operacích, a to převážně u mladé generace.

Legiovlak bude v železniční stanici Písek přítomen v termínu 18. - 23. října 2022 a bude bezplatně přístupný všem zájemcům z řad široké veřejnosti. Otevírací doba muzea je ve všední dny v čase 8-16 hodin, o víkendech pak od 9-16 hodin.

Pro školní či jiné větší organizované skupiny je pak doporučena registrace termínu komentované prohlídky s průvodcem v dobové uniformě přes náš rezervační systém, který naleznete zde: www.legie100.com/legiovlak (kolonka „Rezervace prohlídky pro školy“).

Více informací k samotné pojízdné expozici Legiovlak je pak možné nalézt na stránkách:

https://www.csol.cz/legiovlak

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum