Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Květinový vandal

7. června 2022

PÍSEK: Květinový vandal

Květinovou pyramidu v Heydukově ulici poničil vandal.

Květinová pyramida v Heydukově ulici se o víkendu stala terčem vandala. Někdo vzal její horní díl a květiny z něj vyhodil na Velkém náměstí. Způsobil tak škodu za několik tisíc korun. „Případem vandalismu se nyní zabývá městská policie, prověřuje kamerové záznamy a pachatele hledá.

Doufáme, že se ho podaří vypátrat,“ řekl vedoucí odboru životního prostředí Miloslav Šatra. Městské služby se snaží ve spolupráci s veřejností horní díl pyramidy najít, aby jej či celou sestavu nemuselo město znovu kupovat. Zároveň s odborem životního prostředí prověřují, zda se nejedná o trestný čin. „Pokud by se vrchní díl květinové pyramidy nenalezl a vyčíslená škoda přesáhla deset tisíc korun, bude celá věc předána Policii ČR ve formě trestního oznámení na neznámého pachatele,“ dodal Ondřej Kofroň, koordinátor městské zeleně.

Květinová výzdoba je letos bohatší než v minulých letech. Přibylo však bohužel i případů krádeží vysázených rostlin, nenechavci tím městu způsobili škody v řádech tisíců korun. Zahradníci městských služeb museli na některých místech ukradené sazenice nahrazovat už třikrát.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum