Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Květinová výsadba

11. září 2022

PÍSEK: Květinová výsadba

Na nábřeží u Sladovny jsou nové květinové výsadby.

Zahradníci městských služeb v tomto týdnu založili další nové květinové záhony. Na promenádě kolem řeky Otavy, byly u zdi Sladovny nahrazeny úzké travnaté pásy novou výsadbou dřevitých hortenzií, kultivaru 'Annabelle'. „Jedná se o dlouhověký a odolný druh hortenzií, jež vyniká především svými mohutnými kulatými květy v bílé barvě,“ upřesnil Ondřej Kofroň, koordinátor městské zeleně.

Zahradnici u Sladovny kromě hortenzií vysadili barvínky menší, které byly umístěny do čtverců u pobytových schodů u řeky. V okolí stromů špatně rostla tráva a díky jistému sklonu terénu zde docházelo k odnosu zeminy při deštích. „Výsadba u lip byla realizována z podnětu Balzám Café, které zde přes sezónu provozuje venkovní zahrádku. Ve spolupráci s nimi jsme zvolili pokryvný barvínek, který by se měl brzy zapojit a tyto problémy tak vyřešit,“ doplnil Kofroň.

Na promenádě pod píseckým hradem tak došlo k doplnění dalšího efektu kvetoucích rostlin, kromě jarního pásu narcisů a letního efektu mohutných barevných lilií, zde budou v pozdním létě zářit velké bíle koule nově vysázených hortenzií.

Zdroj: Město Písek, Ondřej Kofroň, odbor životního prostředí.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum