Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Dotkni se Písku

8. dubna 2022

PÍSEK: Dotkni se Písku

Městská slavnost Dotkni se Písku bude i letos bez vstupného.

Návštěvníci červnové městské slavnosti Dotkni se Písku nebudou stejně jako loni platit vstupné, program totiž bude opět komornějšího charakteru. Organizátor akce Centrum kultury města Písek nepočítá s umístěním scény na Velkém náměstí, ani se zařazením většího počtu známých hudebních osobností do programu. Prezentovat se budou zejména místní skupiny a spolky. „Stejně koncipovaný program jsme měli i loni a ohlasy veřejnosti na komornější verzi slavnosti byly kladné,“ řekl ředitel Centra kultury Josef Kašpar.

Dotkni se Písku, foto Město Písek

Městská slavnost se uskuteční 10. až 12. června, hlavní scéna bude stejně jako minulý rok v Palackého sadech, doprovodný program se bude odehrávat v zahradě kulturního domu, ve vnitrobloku Divadla Fráni Šrámka, na Havlíčkově náměstí, v Divadle Pod čarou a na Výstavišti. Historická část slavnosti bude zaměřena na letošní marketingové téma města „Je to Písek, je to zas on“ odkazující na Fráňu Šrámka a další osobnosti. Největšími uměleckými hvězdami programu by měli být Michal Hrůza, Kamil Střihavka, Petra Janů a kapela MYDY.

Akce Dotkni se Písku měla být zpoplatněna už v roce 2020, aby bylo možné pokrýt část nákladů, kvůli epidemii koronaviru se tehdy nekonala. Loni se sice uskutečnila, ale kvůli tehdejším hygienickým nařízením musela být v menším rozsahu. Bylo také rozhodnuto o zrušení vstupného, proto upravil organizátor program tak, aby odpovídal jeho finančním možnostem. Skromnější program znamenal úsporu nákladů. V roce 2019, kdy se slavnost konala v plném rozsahu, dosáhly téměř 2,5 milionu korun, loni činily 1,6 milionu. Letos by akce měla vyjít na podobnou sumu, velkou část nákladů pokryje dotace města, která bude
1,4 milionu korun.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum