Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



PÍSEK: Pronájem chaty Živec

28. března 2022

PÍSEK: Pronájem chaty Živec

Město vybralo nového nájemce chaty Živec, převezme ji už v dubnu.

Chata Živec v nejbližší době opět ožije a bude návštěvníkům Píseckých hor nabízet občerstvení i ubytování. Městu se v novém výběrovém řízení podařilo vybrat nájemce, který objekt převezme už 1. dubna. „Do výběrového řízení se přihlásilo šest zájemců. Nejvýhodnější nabídku předložila firma DIO restaurant a penzion Putim, s. r. o., která navrhla nájemné, které se bude v průběhu pěti let postupně zvyšovat, první rok bude činit 174 000 korun bez daně a během pěti let vystoupá na částku 336 000 korun bez daně za rok, v následujících letech by nájemné mělo zůstat v této výši,“ řekla místostarostka Petra Trambová.

S novým nájemcem se zástupci města chtějí co nejdříve sejít. Už nyní je ale jasné, že zde zůstane zachován provoz restaurace i penzionu, nový nájemce počítá také s pořádáním kulturních, společenských a hudebních akcí. Otvírací dobu bude muset přizpůsobit požadavkům města tak, aby byl zajištěn potřebný servis pro návštěvníky přilehlých lanových hřišť v sezoně i mimo ni.

Město vybralo nájemce chaty Živec na druhý pokus. Loni na podzim se do výběrového řízení přihlásil jen jeden zájemce, který nabídl roční nájemné jednu korunu. Město proto výběrové řízení zrušilo, nové vyhlásilo letos v lednu. Turistická chata prošla v roce 2019 celkovou rekonstrukcí, která stála 16,6 milionu korun bez DPH. Modernizace se dotkla restaurace i pokojů, které nyní mají vlastní sociální zařízení, upraveno bylo provozní i dispoziční řešení chaty. Restaurace má kapacitu 80 míst, v pokojích lze ubytovat až 26 hostů.

Zdroj: Město Písek.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum