Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Otopná soustava

9. ledna 2024

PACOV: Otopná soustava

Rekonstrukce otopné soustavy ve Školní jídelně Pacov.

Školní jídelna v Pacově prošla na podzim 2023 rekonstrukcí otopné soustavy. Jídelna díky modernizaci technologie uspoří nemalé peníze za energie.

V rámci projektu byla řešena výměna stávajícího zdroje tepla zajišťujícího vzduchotechniku, vytápění a ohřev teplé vody v budově školní jídelny s tepelnou ztrátou 50 kW. Původní soustavu tří plynových kotlů o výkonu 240 kW nahradila kaskáda dvou tepelných čerpadel vzduch/voda řady LW 251 A o celkovém výkonu 48 kW.

Jako záložní zdroj tepla, který bude v případě potřeby schopen pokrýt veškeré potřeby tepla na vytápění i ohřev teplé vody a vzduchotechniky, byla zvolena soustava dvou plynových kotlů o výkonu 96 kW.

Vzhledem k tomu, že se jedná o prostory školní jídelny, bylo při rekonstrukci nutné zohlednit vysoké nároky na přípravu teplé užitkové vody. Ohřev teplé vody je řešen přednostně oproti vytápění. Příprava teplé užitkové vody probíhá v zásobníku TUV o objemu 1000 l. Samotné vytápění objektu o celkové rozloze 1720 m2 je zajištěno skrze podlahové topení a radiátory.

Zdroj: Město Pacov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum