Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Ostravské parky

1. listopadu 2022

OSTRAVA: Ostravské parky

Pozvánka na přednášku Zoo Ostrava: Ostravské parky. Kolik je v Ostravě parků? Kdy byl založen první ostravský park a existuje ještě? Vznikají parky i v současné době? A ve kterém byla před více než 70 lety založena původní zoologická zahrada? Odpovědi na tyto otázky a mnoho dalších zajímavostí o významu a historii parků ve městě se dozvíte na přednášce, která se uskuteční ve středu 2. listopadu v Zoo Ostrava.

O Ostravě se říká, že je jedním z nejzelenějších měst v naší republice. Tento přídomek si třetí největší město vysloužilo právě díky rozlehlým parkům a městské zeleni. Přijďte se o tom přesvědčit následující středu do Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava, kde proběhne další přednáška z cyklu Zajímavosti ze světa zoologie. Přednášku povedou botanička Zdenka Rozbrojová a historička Kateřina Barcuchová z Ostravského muzea. Účastnici akce se tak mohou těšit na zajímavou kombinaci informací – něco z historie městských parků (proč se vůbec začaly zakládat, jaký je jejich význam apod.) a něco z jejich současnosti (kolik jich v Ostravě aktuálně najdeme, co v nich roste a kteří živočichové v nich žijí, jak probíhá péče o ně a mnoho dalšího). Současná zoologická zahrada má ve svém názvu také slovo park, její areál je ale součástí Velkého ostravského lesa. Nicméně původní zoo vznikla v jednom parku, o kterém bude také řeč.

FOTO: Park Jožky Jabůrkové, archiv Ostravského muzea

Přednáška vychází z několikaletého projektu Ostravského muzea „Děkuji za park“, který je částečně dostupný na webu Ostravského muzea.

Název přednášky: Ostravské parky:

  • Přednášející: Zdenka Rozbrojová a Kateřina Barcuchová, Ostravské muzeum
  • Termín: středa 2. listopadu od 16:00 hodin
  • Místo konání: přednáškový sál u vstupu do zoo

Vstup na přednášku, jejíž realizaci finančně podpořily Moravskoslezský kraj a Ministerstvo životního prostředí ČR, je zdarma.

Zdroj: Zoo Ostrava.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum