Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Zákaz alkoholu na veřejnosti

30. října 2023

NOVÝ BYDŽOV: Zákaz alkoholu na veřejnosti

Vyhláška zakazující požívání alkoholu na veřejnosti.

Nová obecně závazná vyhláška rozšířila zákaz požívání alkoholu na veřejnosti o nová místa.

Od poloviny září je v platnosti nová Obecně závazná vyhláška o požívání alkoholu na veřejnosti, která nejen rozšířila místa, kde je zakázáno alkohol pít, ale také opravňuje strážníky k rozdáváním pokut.

Aktualizace vyhlášky už byla potřeba. Jedná se především o reakci na stoupající počet lidí, kteří se na veřejných místech opíjejí vesměs laciným alkoholem a celý den pak obtěžují okolí. Zároveň je nová vyhláška zaměřena i proti skupinkám mládeže, které se především o víkendech opíjejí a potom poškozují veřejný majetek.

"Městská policie dlouhodobě zaznamenávala problémy, které souvisely s konzumací alkoholu. Součástí vyhlášky je i mapa, která určuje lokality, kde zákaz aktuálně platí. Zkráceně lze říci, že zákaz nově platí v celé městské památkové zóně, v okolí škol a školských zařízení, na autobusovém terminálu a okolí. Zahrnuje tak ta nejkritičtější místa, jako jsou náměstí, parky nebo okolí nádraží."

Zákaz samozřejmě není striktní. Vyhláška pamatuje na výjimky – na prostory zahrádek a předzahrádek restauračních zařízení a provozoven, na dobu od 16 hod. 31. prosince do 5 hod. 1. ledna v každém kalendářním roce, i na pořádání veřejnosti přístupných kulturních a sportovních akcí.

"Výsledky se samozřejmě neprojeví okamžitě, a bude to nějaký čas trvat, než se opilců zbavíme úplně. Zda se to podaří, ukáže čas. Ale od samotného začátku můžeme pozorovat jisté zlepšení. Pár pokut již bylo rozdáno a dále se strážníky MP pracujeme na zlepšení celé této situace."

Přesné znění vyhlášky naleznete ZDE:

https://sbirkapp.gov.cz/detail/SPPCE2RVY6HTAQRG

Zdroj: Město Nový Bydžov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum