Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Chirurgická pohotovost

4. března 2024

KUTNÁ HORA: Chirurgická pohotovost

Vedení města chce zachovat chirurgickou pohotovost v kutnohorské nemocnici.

Náměstek středočeské hejtmanky a radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík přislíbil účast na zasedání zastupitelstva města, které se uskuteční 16. dubna. Chystá se osobně vysvětlit důvody, které vedly k omezení chirurgické pohotovosti v kutnohorské nemocnici od začátku letošního roku.

K jednání vyzvala kraj, jakožto provozovatele a vlastníka nemocnice, pracovní skupina v čele s místostarostou Josefem Viktorou. Pod hlavičkou města zaslala na kraj dopis, ve kterém vyjádřila nesouhlas se zrušením chirurgické pohotovosti.

„Nedopusťte prosím zrušení zdejší akutní ambulance. Kutná Hora a spádové obce by tak zůstaly bez této chirurgické péče jako jediné okresní město v České republice,“ stojí mimo jiné v dopise adresovaném přímo hejtmance Petře Peckové.

Kraj by měl podle představitelů města učinit naopak všechna možná opatření k dalšímu fungování pohotovosti, a to sedm dní v týdnu alespoň do večerních hodin.

Podle vedení kraje je ale chirurgická pohotovost v Kutné Hoře jednoznačně ztrátová, nedostatečně vytížená a chybí tu lékaři.

„Zachování chirurgické ambulance při Nemocnici v Kutné Hoře mimo běžné ordinační hodiny považujeme tak do značné míry pro Vaše občany (naše pacienty) za rizikové a zcela neodpovídající požadavkům dnešní doby,“ shrnul v písemné odpovědi radní pro zdravotnictví Pavlík.

Současně přislíbil, že všechny tyto důvody přednese zastupitelům Kutné Hory na jejich dubnovém zasedání.

Zdroj: Město Kutná Hora.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum