Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



SOŠ a SOU řemesel - Sportoviště

27. července 2023

KUTNÁ HORA: SOŠ a SOU řemesel

SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře se dočká rekonstrukce venkovního sportoviště.

Kutnohorská SOŠ a SOU řemesel se chystá na komplexní rekonstrukci venkovního sportovního hřiště. To je v současné době již nefunkční a ve zchátralém stavu. Krajští radní dnes schválili vyhlášení veřejné zakázky.

„Střední odborná škola a Střední odborné učiliště řemesel Kutná Hora se zaměřuje na řemeslné a službové obory a studuje tam bezmála 650 žáků. Stávající sportovní hřiště je v havarijním stavu. Na jeho místě by tak mělo vzniknout nové otevřené multifunkční sportovní hřiště a upravený prostor pro další aktivity.

Hřiště poslouží nejen pro výuku tělesné výchovy, ale i pro mimoškolní aktivity. Celý projekt jsme rádi podpořili,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha. Kromě klasického víceúčelového sportoviště s umělým povrchem vznikne také venkovní posilovna a zázemí pro pétanque. Odhadovaná celková cena rekonstrukce činí necelých 8,7 milionu korun. Na plánovanou rekonstrukci škole přispěje kraj z kapitoly Školství zhruba 7 milionů korun a zbytek uhradí škola ze svého fondu investic, o poskytnutí příspěvku rozhodla krajská rada již v dubnu.

Tento rok byla ve škole dokončena nová truhlářská dílna i se skladem řeziva, která vznikala postupně od roku 2020, a to přestavbou z bývalé kotelny přímo v areálu školy. Celkem se jednalo o investici za více než 10 milionů korun z krajského rozpočtu.

Zdroj: Středočeský kraj.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum