Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nový rok patřit dronům

31. prosince 2023

KUTNÁ HORA: Nový rok patřit dronům

Nebe nad Kutnou Horou bude na nový rok patřit dronům.

Kutná Hora oslaví příchod nového roku novinkou. Vůbec poprvé v historii města nahradí tradiční ohňostroj světelná dronová show. Bude se konat 1. ledna 2024 na prostranství před Jezuitskou kolejí a chrámem svaté Barbory od 16.30 hodin.

„Hodně lidí o mně ví, že mám rád moderní technologie a Kutná Hora je zase nádherné královské město. Proto si myslím, že je fajn, aby pozadí Kutné Hory, v tomto případě chrám svaté Barbory, jezuitská kolej, Hrádek i Vlašský dvůr, stálo v kontrastu právě proti té moderní technologii,“ řekl starosta Lukáš Seifert s tím, že město zároveň vyslyšelo požadavky těch občanů, kteří si přáli ohleduplnější verzi oslav příchodu nového roku než je tradiční ohňostroj.

Starosta nicméně připustil, že i dronová show s sebou nese jedno značné úskalí a tím jsou meteorologické podmínky.

„Pokud by byl velký vítr nebo déšť, dronová show se nemůže konat. To je asi největší omezení, které tato technologie přináší,“ doplnil starosta.

Dronovou show pro město zajišťuje společnost Magic Drones, která všem návštěvníkům slibuje nevšední zážitek a zajímavou podívanou. Tu zajistí synchronizované skupiny naprogramovaných dronů, které ve výšce až 120 metrů předvádí důmyslnou choreografii.

Drony jsou navíc považovány za „zelenou“ alternativu ohňostrojů bez dopadu na přírodu, volně žijící zvířata i domácí mazlíčky.

Zdroj: Město Kutná Hora.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum