Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Multifunkční sportoviště

31. prosince 2023

KUTNÁ HORA: Multifunkční sportoviště

Na sídlišti Hlouška vznikne multifunkční sportoviště pro školy i veřejnost.

Pětadvacet milionů korun vyčlenilo město Kutná Hora ze svého rozpočtu pro rok 2024 na výstavbu nového multifunkčního hřiště Průmyslovák na sídlišti Hlouška. Areál má sloužit zejména okolním školám v rámci tělesné výchovy, přístupný ale bude i veřejnosti a nabídne vyžití pro všechny věkové skupiny. Stavět se začne příští rok.

„Nový Průmyslovák slibuje město obyvatelům Hloušky už mnoho let. Nicméně jeho rekonstrukce se stále oddalovala. Vzhledem k tomu, že se jedná o jediné dostupné hřiště pro naše největší sídliště a zároveň je využíváno čtyřmi školami k výuce tělocviku, považuji jeho revitalizaci naopak za prioritu,“ uvedla místostarostka a koordinátorka projektu Kateřina Špalková.

Jak dodala, na Hloušce tak vznikne jedinečný sportovní i volnočasový areál, který bude sloužit nejen sportovcům, ale také široké veřejnosti.

Město má v tuto chvíli zpracovanou projektovou dokumentaci a bude soutěžit dodavatele stavby. Do studie budoucí podoby sportovního areálu, která navázala na práci předchozí radnice, se zapracovaly náměty jak osadního výboru Hlouška a veřejnosti, tak i všech škol, které ho budou využívat.

„Součástí sportoviště je atletický ovál se dvěma drahami a čtyřmi přímými drahami pro sprint, dále ovál ve tvaru osmičky například pro in-line brusle, dráha simulující pumptrack, odpočinková zóna s herními prvky a také kopec, který bude možné využít v zimě na sáňkování,“ uvedl vedoucí odboru Projektového řízení a sportu Pavel Ovčačík s tím, že jde skutečně o multifunkční areál, který v Kutné Hoře dosud chybí.

Vnitřní ovál pak kopíruje stávající cestu, kterou chodí místní obyvatelé ze sídliště na nádraží, a současně rozděluje vnitřek areálu na čtyři části, z nichž každá bude mít jiné využití.

Zdroj: Město Kutná Hora.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum