Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Putovní výstava

6. února 2024

KOLÍN: Putovní výstava

Putovní výstava na Karlově náměstí přiblíží projekty podpořené z IROP.

Karlovo náměstí v Kolíně zpestřuje až do konce února putovní výstava Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Přibližuje místa, která prošla zajímavou proměnou díky podpoře z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) spravovaného MMR.

Kolekce je složena z osmi výstavních stojanů, z nichž na každém jsou tři panely. Každá kolekce tedy představuje 21 projektů. Výstava putuje po všech krajích naší země a k vidění je hlavně ve městech a obcích, ve kterých byla některá z posledních proměn realizována.

Na jednom z výstavních panelů je zastoupen i Kolín, je to právě naše město, které také úspěšně čerpá dotace právě z IROP. Z tohoto programu byl podpořen projekt Revitalizace areálu sv. Bartoloměje v Kolíně. Projekt řešil stavebně technickou a památkovou obnovu vybraných objektů a prostranství v areálu kostela sv. Bartoloměje v Kolíně: zvonice, kostnice, staré školy a parteru. Hlavním cílem projektu byla stavební obnova areálu kostela sv. Bartoloměje v Kolíně, zároveň zpřístupnění některých dosud nezpřístupněných prostor památky. Projekt tak maximálně využil kulturní potenciál památky pro celoroční poskytování kulturních a vzdělávacích služeb veřejnosti.

Zdroj: Město Kolín.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum