Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nová městská knihovna

3. března 2024

KOLÍN: Nová městská knihovna

Nová městská knihovna by měla vyrůst na Jiráskově náměstí.

Město Kolín zve na diskusi o umístění nové městské knihovny na Jiráskově náměstí. Ta se bude konat dne 11. března od 17 hodin v Komunitním centru Farní charity.

V únorovém Zpravodaji městský architekt David Mateásko informoval o změně umístění lokality nové budovy městské knihovny. Ta původně měla být postavena v areálu kolínského zámku. Její návrh má vzniknout na základě architektonické soutěže.

Ještě přes spuštěním soutěže však město Kolín obdrželo odborné vyjádření od orgánů památkové péče, jenž jasně hovořilo o nutnosti zachování charakteru a kontextu území. "Výška nové zástavby nesmí přesáhnout výškovou hladinu historicky zaniklé stavby, max. by měla dosahovat do výšky zaniklých ječných půd."

Toto stanovisko vyhodnotilo město jako problematické již v úvodu a rozhodlo se od vyhlášení soutěže v této lokalitě ustoupit.

Stávající budova v Husově ulici již dávno nestačí potřebám moderní a současné knihovny. Nová knihovna by se měla stát důležitou veřejnou budovo a společenským centrem.

Není snadné hledat adekvátní prostor na městských pozemcích. Nakonec se ale místo s opravdovým potenciálem pro takovou budovu ukázalo. Je jím Jiráskovo náměstí, které má v nejbližších letech projít revitalizací.

Všechny aspekty tohoto rozhodnutí s vámi chceme nyní diskutovat. Zveme vás proto na veřejné setkání do komunitního centra v Mnichovické ulici.

Nová městská knihovna pro Jiráskovo náměstí:

https://www.mukolin.cz/nova-mestska-knihovna-pro-jiraskovo-namesti/d-20406

Zdroj: Kolín.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum