Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Podzimní výsadba cibulovin

5. listopadu 2023

KOLÍN: Podzimní výsadba cibulovin

Pásy tvořené tulipány, narcisy, řebčíky a dalšími cibulovinami byly vysázeny v průběhu října na vybraných plochách v Kolíně. Výsadba byla realizována na stávajících lokalitách, kde původní pásy cibulovin již postupně zanikají. Mezi takovéto plochy patří např. park Komenského, pás v ul. Na Pršíně, park před soudem, Jiráskovo náměstí nebo park u ul. Šotnovské. Mechanické sázení cibulovin však proběhlo i na nových lokalitách, které byly vybrány, aby zpříjemnily a obohatily frekventovaná místa u silnic a chodníků, a to na ulici Ovčárecká mezi ulicemi Sadová a Okružní, ve Štítarech v ul. Radovesnická a Na Návsi, v okolí stromů v ul. Legerově a Okružní a v parku u gymnázia. Trvalkovo-cibulové záhony byly obnoveny i v parku u ul. Benešova pod Penny marketem směsí Leonieke, kde původní výsadby již zcela zanikly.

Celkově bylo vysazeno přes 500 m² cibulovin. Druhy a barvy cibulovin jsou rozmanité a vybrané tak, aby daný prostor co nejvíce obohatily. Směsi pocházejí z Holandska od prvotřídních pěstitelů. Jejich krásu budeme moci obdivovat od března do června v roce 2024.

Novinkou pro příští sezónu bude výsadba lilií a trvalkovo-cibulových záhonů. Ve 2. polovině dubna roku 2024 budou realizovány záhony lilií v parku před soudem a na Husově náměstí.

Zdroj: Město Kolín.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum