Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Nové svozové vozidlo

3. září 2023

KOLÍN: Nové svozové vozidlo

Nové svozové vozidlo s duální nástavbou.

Společnost AVE v rámci zvyšování kvality služeb zakoupila do svého kolínského vozového parku nové vozidlo - s duální nástavbou. Jeho podstatou je, že v rámci jedné jízdy umožní svoz dvou separovaných odpadů (např. papír + plast, komunální odpad + papír atd.).

Díky tomu se sníží provozní náklady, do lokality nebudou zajíždět dva vozy, ušetří se náklady na řidiče aj. Koncový zákazník bude mít vše jednodušší - v jeden den přistaví dvě popelnice a nebude muset myslet na to, "zda např. žlutou v pondělí a modrou ve středu".

FOTO: Svozové vozidlo s duální nástavbou

Vozidlo má nástavbu rozdělenou na dvě části - 2/3 připadnou na jeden druh odpadu, 1/3 na druhý. Nejpoužívanějších popelnic o velikosti 240 l se do auta vejde se svým obsahem cca 500.

Jedná se o třetí takové vozidlo v České republice (další dvě jezdí v Teplicích). Jeho cena je zhruba o 20% dražší než u běžného "popelářského vozu".

Společnost AVE nyní upravuje svozový plán a v podzimních měsících začne vůz testovat. Následně po vyhodnocení, kde bude nejefektivněji sloužit, bude začleněno do běžného provozu. Občané a veřejnost budou o takovém svozu samozřejmě informováni.

AVE představilo na tiskové konferenci také další novinky a možnosti, které by bylo možné do vozového parku zapůjčit a vyzkoušet jejich využitelnost v praxi. Jedná se o:

Svozové vozidlo s integrovaným mycím zařízením

Vozidlo, kterou popelnici vysype a zároveň umyje. Vhodné zejména u vývozu bio odpadu.

Multifunkční vozidlo s vyklápěčem

Komplexní vozidlo umožňující horní i spodní výsyp, obslouží při jedné jízdě i podzemní kontejnery, zvonové nádoby apod.

Elektrické svozové vozidlo

Jeho výhodou je samozřejmě ekologický provoz. Nabité vydrží po celou směnu, pořizovací cena je však zhruba 2x tak dražší než normální vozidlo.

Zdroj: Město Kolín.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum